Artikelen

Daar zit wat in! Wijze quotes voor vadersEen interessante lijst met wijze spreuken over vaders en van vaders. "We are taught you must blame your father, your sisters, your brothers, the school, the teachers - but never blame yourself. It's never your fault. But it's always your fault, because if you wanted to change you're the one who has got to change." "I don't even know how to speak up for myself, because I don't really have a father who...


Vaders en de opvoeding en ontwikkelingTot in het begin van de jaren tachtig waren vaders vaak afwezig in beschouwingen over de opvoeding en omtrent het ouderschap. Zo beschreef Lamb in 1975 vaders nog als 'forgotten contributors to child development' (Lamb, 1975, p. 246). In de wetenschappelijke en populaire publicaties van na de Tweede Wereldoorlog ontbreken vaders bijna volledig in de titels van boeken en tijdschriften gericht op ouders.


Ik mag mijn kind niet zien. Wat kan ik doen?Wij zijn uit elkaar en contact met mijn kinderen wordt, tegen alle afspraken in, onmogelijk gemaakt. Wat doe ik? Als u gezag hebt en de rechter nog niet de verblijfplaats van de kinderen (voorlopig) bij de andere ouder heeft bepaald, moet u zich afvragen of u de kinderen misschien gewoon uit school moet halen en bij u houden. Als er wel een (voorlopige) verblijfplaats is bepaald of de ouder geen gezag...


Vaderschap voor dummiesWeinig gebeurtenissen zijn zo ingrijpend als de geboorte van je kind. Voortaan ben je vader, met alle verantwoordelijkheden én taken van dien. Die taken vallen nog lang niet altijd mee. Vader Martin Gijzemijter geeft les in 'vaderschap voor dummies'. En dan is hij is er ineens. Of zij. De baby is in je leven gekomen en zal daar niet meer uit weggaan. Je leven staat op z’n kop en niets is meer hetzelfde.


In welke fase bevindt mijn kind zich?De ontwikkeling van baby tot en met basisschoolkind. Hierbij uitgebreide informatie over de ontwikkeling van baby tot en met basisschoolkind. Met een aantal vragen die je je zelf kunt stellen en daarop mijn antwoorden. Cognitieve ontwikkeling. Sociaal affectieve ontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling. De baby, de peuter, de kleuter, de jonge schoolkind en de oudere schoolkind.
cron